Google Reklamları

11 Kasım 2012 Pazar

Tüp bebekte 40 yaş haberi

Google Reklamları


Tüp bebekte 40 yaş haberi.Tüp bebekle doğum şansının ilerleyen yaşa bağlı olarak azalması tarihe karışıyor.
ABD’nin Colorado Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir tedavi yöntemi, 40’lı yaşlardaki anne adaylarının tüp bebekle doğum yapma olasılığını yüzde 60’a kadar çıkardı. Uzmanlar, “yalnızca sağlıklı” embriyoları seçerek düşük yapma veya doğum bozuklukları riskini ortadan kaldırdı. Geleneksel yöntemde embriyonun transfer işlemi döllenmeyi takip eden hafta (5 gün) içerisinde gerçekleştiriliyor. Embriyonun elde edilmesi sırasında anne adayına üremeyi güçlendirici ilaçlar veriliyor. Fakat uzmanlar, transfer işleminin kısa sürede gerçekleştirilmesi yüzünden ilaçların embriyoya zarar verebileceğini belirtiyor.

Bu yöntemde embriyolar transfer edilmeden önce anne adayının üreme fonksiyonlarının normale dönmesi için en az bir ay dondurulup bekletilerek tüm risklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Buna göre, annenin yumurtası ve babanın sperminden toplam 46 kromozom elde edilmedikçe transfer işlemi gerçekleştirilmiyor.

Başarı sağlandı
ABD’de 1200 kadın üzerinde denenen tedavi, büyük oranda başarılı oldu. Geleneksel yöntemlerle 40 ila 42 yaşındaki bir kadının tüp bebek tedavisiyle anne olma olasılığı yüzde 13’tü. Yöntem sayesinde bu oran, 30 ila 32 yaşındaki kadınlar için geçerli olan yüzde 60 olasılığına yükseltildi. Uzmanlar, üst üste tedavi olarak şansını deneyen çiftlerin yeni yöntem sayesinde çocuk sahibi olma olasılıklarını bilerek hayalkırıklığı yaşamalarının önleneceğini söylüyor.
kaynak:ekolay

 
Powered by Blogger