Google Reklamları

27 Ekim 2012 Cumartesi

Ali Kırca'nın Vakitsiz Şarkılar Kitabı Çıktı

Google Reklamları


Ali Kırca'nın Vakitsiz Şarkılar Çıktı.Geçtiğimiz hafta TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na konuşan gazeteci Ali Kırca, Dolmabahçe Sarayı'nda toplanan komisyon toplantısından çıkarken gazetecilerin sorularına ilginç bir yanıt vermişti.Komisyon üyelerinin sorularına çoğunlukla yakında çıkacak olan "Vakitsiz Şarkılar" isimli kitabından bölümler okuyarak cevap verdiğini anlatan Ali Kırca, yeni kitabında her şeyi anlattığını söylemişti.Usta televizyoncu Ali Kırca'nın Araştırma Komisyonunda sorulara yanıt verirken okuduğunu söylediği o kitap artık piyasada.Yakın Plan yayınevi tarafından hazırlanan ve ilk baskısı 50 bin adet yapılan kitap usta televizyoncu Ali Kırca'nın 2000'li yıllarda kimi gazetelerde kimi ise  Ana Haber Bültenlerinde okuru ve izleyicisiyle buluşturduğu yazılarının bir derlemesi.
Ancak kitabın sayfaları arasında gezinirken bir yandan yılların içinde kaybolup gitmiş, hatıralarda yer etmiş şeyler çıkıyor karşımıza.Kırca'nın kitabı, sadece kitaptan ibaret değil. 2002 yılında stüdyoya girip seslendirdiği Habersiz Türküler de kitapla beraber okuyucuya sunulmuş. Çökertme, Çamdan Sakız Akıyor, Ah Bir Ataş Ver, Sobalarında Kuru da Meşe Yanıyor, Sen Olasın Ürgüp gibi pek çok halk türküsünü albümünde seslendiren Kırca okuyucusunu habersiz, vakitsiz bir duygu yoğunluğu içine salıyor albüm ile.Ali Kırca'nın hayata dair ve zamanın akışına direnen yazılarından oluşan kitabın belki de en ilginç yanı ise sonundaki Kehanet Yazıları.
Kitapta günlük siyasi yazıları yok Ali Kırca'nın. Siyaset Meydanı'ndaki tartışmalar yok ama 90'lı yıllardan 2000'li yıllara yönelik kehanetlerini harcamak istememiş Kırca ve yayınevi.

 
Powered by Blogger