Google Reklamları

23 Ekim 2012 Salı

2013 asgari ücret ve emekli zamları belli oldu

Google Reklamları

 
2013 asgari ücret ve emekli zamları belli oldu haberi:2013 yılında, asgari ücret ile SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarına öngörülen artış oranları açıklandı. Asgari ücrete yüzde 3, emekliye yüzde 5.32 zam öngörülüyor.
2013 Yılı Programı, Resmi Gazete'nin bugünkü  mükerrer sayısında yayımlandı.
2013 Yılı Programı'nın temel makro ekonomik amaçları, “2013-2015  dönemini kapsayan Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan temel amaç ve makro  ekonomik öncelikler çerçevesinde; özellikle gelişmiş ülkeler kaynaklı olmak üzere  küresel ekonomide devam eden sorunlara, belirsizlik ve risklere rağmen büyüme  sürecinin devam ettirilmesi, istihdam artışının sürdürülmesi, kamu mali  dengelerinin iyileştirilmesi, cari işlemler açığında kaydedilen düşme eğiliminin  sürdürülmesi, yurtiçi tasarrufların artırılması, enflasyonda mücadeleye devam  edilmesi ve finansal istikrarın korunması” olarak belirlendi.
Programa göre asgari ücretin 2013 yılı Ocak-Temmuz aylarında yüzde 3 oranında,  devredilen SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının ise bir önceki 6 aylık  enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 5,32 ve yüzde  2,34 oranında artırılması öngörüldü.
Önümüzdeki yıl, yapılandırma kapsamında 1,8 milyar lira gelir elde  edilmesi bekleniyor. Buna karşın, emekli aylıklarına ilişkin intibak  düzenlemesinin 2,7 milyar lira tutarında ek yük getireceği tahmin edildi.

 
Powered by Blogger