Google Reklamları

2 Ekim 2012 Salı

Alex de Souza Fenerbahçeden ayrıldı haberi

Google Reklamları


Alex de Souza Fenerbahçeden ayrıldı haberi:105 yıllık tarihinde Fenerbahçe'nin en iyi yabancı futbolcusu olarak gösterilen, kırdığı rekorlar ve takımına kazandırdığı başarılarla adını kulüp tarihine altın harflerle yazdıran Alex de Souza, heykelinin dikildiği 9. sezonunda sarı lacivertli takımdan ayrıldı.
2004 yılının Haziran ayında Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı, ilk resmi maçına 15 Ağustos 2004 tarihinde Fenerbahçe-Samsunspor karşılaşmasıyla çıktı. Brezilyalı yıldız sarı lacivertli formayla ilk golünü 21 Ağustos 2004'te oynanan İstanbulspor karşılaşmasında kaydetti.
Transfer olduğu günden bu yana Fenerbahçe taraftarının gönlünde taht kuran 35 yaşındaki futbolcu Alex de Souza, sarı-lacivertli takımla rekorları altüst etti. Brezilyalı futbolcu, geldiği ilk sezonda 24 gol kaydederek Fenerbahçe'ye şampiyonluk yaşattı. Üçüncü sezonunda 19 golle Süper Lig'de gol kralı olan Alex, Fenerbahçe'nin lig tarihinde gol kralı olan ilk yabancı futbolcusu unvanını da elde etti.Dördüncü sezonunda Fenerbahçe'yi tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline taşıyan Alex, yaptığı 6 asistle Devler Ligi'nde o sezonun asist kralı unvanını da kazandı. Brezilyalı yıldız, altıncı sezonunda Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları tarihinde en çok oynayan ve en çok gol atan futbolcusu olarak tarihe geçti.
Yedinci sezonunda Alex, 28 golle Fenerbahçe kariyerinde ikinci kez Süper Lig gol kralı olmayı başardı. 9. sezonunu geçiren Brezilyalı futbolcu, 340 maçta forma giydi ve toplam 170 gol kaydetti. Fenerbahçe tarihinde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını da kazanan Alex, lig tarihinde 100 gol barajını geçen ilk yabancı futbolcu da oldu. Brezilyalı kaptan, Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3 bininci golünü de kaydederek tarihe geçti.
Fenerbahçe'de Alex'in tüm maçlarında forma giydiği Şampiyonlar Ligi'nde ise 9 puan topladı ve grubu üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Kupası'na gitti. Ancak Sarı-lacivertli takım, UEFA Kupası 3. turda Real Zaragoza'ya elendi. Alex, bu sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Kupası'nda toplam 26 gol kaydetti
İKİNCİ SEZONUNDA 20 GOL
2005-06 sezonunda da başarılı bir performans ortaya koyan Alex, Süper Lig'de 31 maçta forma giydi ve 15 gol kaydetti. O sezon Galatasaray 83 puanla şampiyon olurken, Fenerbahçe ise 81 puanla ligi ikinci sırada tamamladı. Şampiyonlar Ligi'nde ise Fenerbahçe, 4 puanla grubunu son sırada tamamlarken, 4 maçta forma giyen Alex, 3 gol attı. Brezilyalı futbolcu, bu sezon ise Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam 20 gol attı.
ÜÇÜNCÜ SEZONUNDA GOL KRALI OLDU
İstikrarlı futbolunu Fenerbahçe'nin 100. yılını kutladığı 2006-07 sezonunda da sürdüren Alex de Souza, takımının o sezonki şampiyonluğunun baş mimarı oldu. Ligde 32 maçta forma giyen Alex, attığı 19 golle Süper Lig'de ilk kez gol kralı oldu. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımı ile karşılaşan ve ilk maçta sahasında 4-0, rövanşta da deplasmanda 5-0 kazanan Fenerbahçe, 3. turda ise Ukrayna'nın Dynamo Kiev takımına elendi. Alex, 4 karşılaşmada da oynamasına rağmen gol kaydedemedi.
2009-10 sezonunda Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'de 26 maçta forma gyien Alex, 11 gol kaydetti. UEFA Avrupa Ligi'nde grubunu 15 puanla lider tamamlayan Fenerbahçe, 2. turda Fransa'nın Lille takımına elendi. 6 maçta 2 gol atan kaptan Alex, Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları tarihinde en çok oynayan ve en çok gol atan futbolcusu olarak tarihe geçti. Türkiye Kupası'nda o sezon finale yükselen Fenerbahçe, Alex'in gol attığı maçta Trabzonspor'a 3-1 yenildi.
HEYKELİ DİKİLDİ, SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
Fenerbahçeli taraftarlar, 16 Eylül 2012 tarihinde Yoğurtçu Parkı'ndaki Lefter Küçükandonyadis heykelinin yanına Alex de Souza'nın heykelini dikti. Heykel açılışına, Alex'i kadro dışı bırakan teknik direktör Aykut Kocaman da katılırken, Brezilyalı futbolcu yaptığı açıklamada Aykut Kocaman'a da teşekkür etti. Bundan tam 2 hafta sonra ise teknik direktör Aykut Kocaman, Alex'i kadro dışı bırakma kararı aldı. Bunun üzerine başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya gelen Alex de Souza, sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

 
Powered by Blogger