Google Reklamları

8 Mart 2013 Cuma

Demiryolları özelleştirme kapsamına giriyor

Google Reklamları


Demiryolları özelleştirme kapsamına giriyor.Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısı TBMM’ye sunuldu. Tasarı ile TCDD’nin yerine TCDD Taşımacılık AŞ kurulacak. Özel şirketler, demiryolu altyapısı inşa edebilecek, işletebilecek ya da demiryolu üzerinde tren işletebilecek.
Şirketler, kendilerine ait demiryolu altyapısı inşa edebilecek, işletebilecek ya da önceden devletçe kurulmuş demiryolu üzerinde tren işletebilecek. Özel şirketler, demiryolu altyapısı inşa etmek istemeleri halinde, ihtiyaç duydukları arazi ve taşınmazları, kamulaştırma bedeli ödemeleri kaydıyla 49 yıllığına kiralayabilecek.
Tasarıya göre, TCDD’de çalışanlara emekli olmaları halinde fazla emekli ikramiyesi ödemesi yapılacak, bu şekilde özelleştirmeden önce personel azaltılması sağlanacak. TCDD’de istihdam edilenlerden emekli aylığı bağlanmasına hak kazananlardan, bir ay içinde başvuruda bulunanların emekli ikramiyeleri; yaş haddinden emekliliğine en fazla üç yıl kalanlar için yüzde 25, yaş haddinden emekliliğine üç yıldan fazla beş yıldan az kalanlar için yüzde 30, yaş haddinden emekliliğine beş yıl ve daha fazla kalanlar için yüzde 40 fazlasıyla ödenecek.
Emekli aylığı bağlanması şartlarını 2013 yılı sonuna kadar haiz olacaklara, bu hakkı kazandıktan tarihten itibaren bir ay içinde başvuruda bulunmaları halinde emekli ikramiyeleri yüzde 40 fazlasıyla ödenecek.

 
Powered by Blogger