Google Reklamları

21 Mart 2013 Perşembe

21 Mart Nevruz Bayramı Şölenleri Gösterileri

Google Reklamları


21 Mart Nevruz Bayramı Şölenleri Gösterileri.Diyarbakır tarihi nevruz kutlamalarına hazır... 2 milyon kişinin katılması beklenen tarihi günde, BDP'liler ve Emniyet ilk kez birlikte çalışacak. Vali Toprak da "Bu nevruzda kardeşlik hâkim olsun" mesajı verdi.
Diyarbakır bugünkü tarihi nevruz kutlamasına hazır. Bu yıl her zamankinden daha fazla katılım öngörüldüğü için alanda kurulan protokol platformunun kapasitesine eklemeler yapılıp kapasite iki katına çıkarıldı. Yerli ve yabancı basın mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte görev almak isteyen 500 kadar gazeteci ile televizyoncuya akredite kartları düzenlendi. Ayrılan özel bölümlerde basın mensuplarının rahat çalışması için önlemler de alındı ve bu alanın iç güvenliği için 150 özel personel görevlendirildi.
Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinden de yüksek düzeyde katılım olacak. Bu katılımcılardan bazıları da şöyle: Bolivya'dan Mary Medina Zabaleta, Rossemery Carlo Lucas, Zonia Guardia Melgar adlı 4 kadın senatör, 4 kişilik İtalyan heyeti, Avrupa Parlamentosu Kürt-Dostluk grubu adına parlamenter Jürgen Klüte, Danimarka Kızıl-Yeşil Partisi Milletvekili Nikolaj Villumsen, Bask Sortu Dış İlişkiler Sorumlusu Gorka.
Diyarbakır 'da bugün nevruz kutlamasının gerçekleştirileceği alanda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bağlar ilçesinde kapalı alanı 136 bin metrekare olan Nevruz Parkı'nda aralarında BDP'nin de bulunduğu düzenleme komitesince bugün gerçekleştirilecek olan nevruz kutlaması için çalışmalar sürüyor. Huzurlu ve coşkulu bir şekilde kutlanması beklenen nevruzun yapılacağı alanda, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine bağlı personellerce, sahne, protokol ve gazeteciler için oluşturulan platform önü rengarenk boyandı. "Nevruz kutlu olsun" yazılı flamaların asıldığı alana, nevruz ateşi için büyük bir meşale yerleştirildi. Emniyet Müdürlüğü'nce alanın girişi bariyerlerle kapatılırken, giriş çıkışlar zabıta ekiplerince denetleniyor. Çok sayıda seyyar satıcı, zabıta ekiplerince park alanı dışında belirlenen yere yerleşti. Kutlamanın yapılacağı alanı düzenleme çalışması için yaklaşık 500 kişinin çalıştığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve bağlı kurumlarına ilk defa kutlama ile ilgili Kürtçe "nevruz kutlu olsun" yazılı flamalar, kentin farklı yerlerindeki bilboardlara da nevruz ile ilgili afişler asıldı.

 
Powered by Blogger