Google Reklamları

9 Şubat 2013 Cumartesi

Ucuz tatile talep çok fazla oldu

Google Reklamları

Ucuz tatile talep çok fazla oldu.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle önce ocak ayına sonra da aralığa çekilen erken rezervasyon kampanyaları Kasım 2012'de başladı. Türkiye Otelciler Federasyonu'ndan edinilen bilgilere göre rezervasyon kampanyasının üzerinden henüz üç ay geçmesine rağmen önceki yıla göre yüzde 50'lere varan artış oldu. Otellerin doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Türk halkının erken rezervasyon kampanyaları konusunda bilincinin arttığını söyleyen Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, "2013'te geçen yıla oranla erken rezervasyonda yüzde 46'lara varan bir artış gözlemliyoruz" diye konuştu.
Erkan, iç turizmde yüzde 35, dışta 40 oranında rezervasyon artışı kaydettiklerini söyledi. Kültür turlarında artan talebe dikkat çeken Erkan, "Kültür turu erken rezervasyonunda yüzde 100 artış oldu. En çok Karadeniz tercih ediliyor" dedi.
Anı Tur Genel Müdürü Levent Çardak, tatil programlarını nisan-mayısa bırakanların istediği fiyata otel bulmakta sıkıntı yaşayacaklarını söyledi. Çardak, "15 Haziran-7 Temmuz ve 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasındaki otellerin doluluk oranları erken rezervasyonla yüzde 100'e yaklaştı. Tatil programlarını hâlâ yapmayanlar, istediği fiyata otel bulmakta sıkıntı yaşayabilir" dedi. Erken rezervasyonların sigorta kapsamında yer aldığını belirten Çardak, "En fazla ilgi orta yaş grubunda. Özellikle balayı çiftlerinin de ilgisi oldukça yüksek" diye konuştu.
Figen Erkan, erken rezervasyonla yurtdışında en gözde destinasyonların Orta Avrupa, Budapeşte, İtalya, Prag, Benelüx- Paris, İspanya, Uzakdoğu, Dubai ve Mısır olduğunu söyledi. Figen Erkan, "Özellikle Balkan ülkelerine yönelik erken rezervasyon talepleri yüzde 50 oranında artış gösterdi" dedi. türkiye'de ise erken rezervasyon kampanyasından en çok faydalanan illerin başında İstanbul geliyor. Bunu İzmir ve Ankara takip ediyor.
kaynak:sabah

 
Powered by Blogger