Google Reklamları

26 Şubat 2013 Salı

Trafik cezası çok olanlar kaskoda yüksek prim ödeyecek

Google Reklamları


Trafik cezası çok olanlar kaskoda yüksek prim ödeyecek.Kasko ve trafik branşında geçen yıl 9 ayda 754 milyon TL zarar eden sigortacılar, zararı azaltma peşinde. ‘Trafik cezası alan sürücü’ bilgilerine ulaşmak isteyen sigorta şirketleri, buna göre kasko fiyatı vermeyi istiyor.Sigorta sektörü 2012 ylılın 9 ayında trafik branşında yüzde 82 artışla 652 milyon TL teknik zarar etti. Kasko ve trafik branşının toplamında ise zarar 754 milyon TL’ye çıktı. Bu zararı azaltmak isteyen sigortacılar, çareyi ‘iyi ve kötü sürücü’yü ayırt etmekte arıyor.
Bunun için Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören tasarıya bir madde eklenmesini isteyen sektör yetkilileri, sürücülerin kaç kez hız limitini aştığını, kimin yayayı ezdiği gibi durumları, kısacası hangi sürücünün hangi cezaları aldığını görmek istiyor.  Sigorta Birliği Başkanı ve Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, henüz tasarı aşamasında olan yasaya ilgili bir madde konulmasına kamunun da sıcak baktığını söyledi.
Son dönemde poliçe fiyat artışlarıyla ilgili olarak Koçak, trafik sigortasında ödenecek hasar miktarının arttığını, bunun da primlere yansıdığını söyledi. Hazine’nin belirlediği teminatlar, kişi başına sakatlık ve ölüm için 60 bin liradan 250 bin liraya, araç başına hasar da 6 bin liradan 25 bin liraya çıktı.
Şirketler primleri serbestçe belirliyor ancak, Hazine’den onay alıyor. Teminatlar arttığı için şirketlerin trafikte öngördükleri artış oranı yüzde 250. Bunun, her şirketin bu rakamları isteyeceği anlamına gelmediğini vurgulayan Koçak, fiyatlandırmada birçok kriterin yer aldığını ve her müşteri için ayrı bir fiyatlandırma yapıldığını söyledi.

 
Powered by Blogger