Google Reklamları

2 Şubat 2013 Cumartesi

Köprü ve otoyol ihalesi iptal oldu

Google Reklamları


Köprü ve otoyol ihalesi iptal oldu.Başbakan Erdoğan dün akşam Habertürk TV’de ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Belki bazı özelliştirmeleri iptal edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Örneğin otoyol meselesi, köprüler meselesini tekrar masaya yatıracağız. Daha yüksek beklentilerimiz var” açıklamasını yaptı. Köprü ve otoyolların ihalesini Aralık ayında 5 milyar 720 milyon dolarla Koç-Ülker ve Malezlayı UEM Group’tan oluşan konsorsiyum almış ancak ‘rakam düşük kaldı’ tartışmaları yaşanmıştı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in not artırmamasına ilişkin olarak ise Erdoğan şu açıklamayı yaptı: “İdeolojik hareket edemezsiniz. Batan ülkeleri artıda gösteriyorsunuz bizi hala ekside. Bütün bu olanlardan gelişmiş ülkeler de şikayetçi. Biz ne diyoruz ‘Verseniz de vermeseniz de yatırımcı Türkiye’nin güvenilir ve inanılır olduğunu biliyor. Şimdi fonlar da gelecek. Kredi kuruluşları itibar kaybına uğradı. Şimdi Türkiye bazı kredi kuruluşlarıyla ilişkisini kesti. Şimdi arkadaşlarımız Körfez’e gidiyor.
Demosrasyonlar ikili görüşmeler yapılıyor. Ben inanıyorum ki çok ciddi fonlar Türkiye’ye gelmeye başlayacak.” Erdoğan, ekonmiyle ilgili şu mesaları verdi:
150 milyon yolcu üçüncü havalimanının ilk hedefi değil. Şu anda Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen cevap vermiyor. Böyle olunca bizim turizm noktasında çok ciddi kaybımıza neden oluyor. Bir anlamda kârdan zarar ediyoruz. Atatürk Havalimanı’nda orada konut falan olmayacak, tamamen yeşil alan olacak.
Kanal İstanbul projesi bittiği zaman boğazı rahatlatacak. Eskilerin ifadesiyle tenezzüh alanı olacak. Proje çalışmaları bitmek üzere. Allah göstermesin boğazda bir kaza olursa. Bizim bunları yaşamamız lazım.

 
Powered by Blogger