Google Reklamları

30 Kasım 2012 Cuma

Kredi kartı kullananların dikkatine

Google Reklamları


Kredi kartı kullananların dikkatine.Vatandaşın büyük tepkisini çeken kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti gibi 31 kalemden alınan ücretler kaldırılmıyor ancak imza şartı getiriliyor.
Müşterinin rızası olmadan kart ücreti alınamayacak.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketici haklarına ilişkin uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi amacıyla Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı Taslağı'nı kamuoyunun görüşüne açtı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Bankalar Birliği de dahil olmak üzere 96 kurum ve kuruluşun görüşüyle son şekli verilecek taslakla ilgili görüşmeler sürerken, kart ücreti için imza şartı aranacak.
Taslağa göre bankalar kredi kartı ücreti başta olmak üzere tüm işlemlerden alacakları bedelleri kendi internet sitelerinden açıkça duyuracaklar. İşlem adı, A bankasında farklı B bankasında farklı olamayacak. Tek bir dil kullanılarak, tüketicinin bankalar arasında rahatlıkla tercih yapması sağlanacak. Ayrıca bankalar, kredi kart ücreti başta olmak üzere alacakları hizmet bedellerini 15 sayfalık sözleşmelerin içine saklayamayacak. Bunun yerine kredi sözleşmelerinden ayrı olarak, bir ek düzenlenecek ve burada hangi hizmetten hangi bedelin alınacağı açıkça müşteriye bildirilecek. Sözleşmede olmayan, müşterinin imzası olmayan hiçbir konuda bankalar ücret talep edemeyecek. Bankacılık tarafı, AB'deki uygulamaları örnek göstererek kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti, EFT, nakit çekim ücreti gibi ücretlerin alınmasında ısrarlı. Bu tür işlemlerde üst limit uygulamasına da karşı çıkan bankalar böyle bir uygulamanın rekabete aykırı olduğunu savunuyor. Türkiye Bankalar Birliği'nden bir yönetici de bakanlık ve sektörün müşterinin önceden 'açıkça' bilgilendirilmesi, ücretlerin sözleşmelerin içine gömülmemesi, internetten ilan edilmesi gibi konularda mutabık kaldığını söyledi.

Havale, EFT, dosya masrafı, komisyon ücreti gibi işlemlere üst limit getirilmesinin 'rekabete' aykırı olduğunu belirten yetkili, “Bankaları cezalandıracak en büyük müessese müşteridir. Müşterisinin terk etmesi, en ağır cezadır” dedi. Hürriyet'in haberine göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ise bankalarla henüz 'tam bir mutabakat' sağlamadıklarını vurguladılar.

Sigorta mecburiyeti kalkıyor Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'na göre tüketiciler, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olabilecek. Belirli süreli kredi sözleşmesi şartları, değişken faiz oranları saklı kalmak üzere, sözleşme süresi içinde tüketici aleyhine değiştirilemeyecek. Tüketici kredilerinde faiz oranı sabit, değişken veya aynı kredi için her iki yöntem esas alınmak suretiyle belirlenebilecek. Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi halinde sözleşmede başlangıçta belirlenen oran değiştirilemeyecek. Tüketici, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek. Bu hallerde, kredi veren, erken ödenen miktara göre gerekli faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü olacak. Tüketici kredisinin verilmesi sigorta yaptırılması şartına bağlanamayacak. Belirli süreli kredi sözleşmesine ilişkin olarak hesap açılması durumunda, bu hesaptan herhangi bir isim altında ücret veya masraf talep edilemeyecek. Bu hesap, kredinin ödenmesi ile kapanacak.

Kayserispor - Fenerbahçe Mücadelesi 2 Aralık

Google Reklamları


Kayserispor - Fenerbahçe Mücadelesi 2 Aralık 2012 hangi televizyon kanalında saat kaçta başlayacak ? Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen basına kapalı antrenmanda, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Pendikspor maçında görev alan oyunculara yenileme programı uygulandığı, diğer futbolcuların ise dar alanda çift kale maç yaptıkları bildirildi.
Sol bacak alt arka adalesindeki sakatlığı geçen Sow'un, antrenmanın tamamında takımla çalıştığı, Volkan Demirel ve Kuyt'ın antrenmanın ikinci bölümünde salonda özel çalışmalar yaptıkları ifade edildi.
Sarı-lacivertliler, 2 Aralık Pazar günü deplasmanda Kayserispor ile yapacakları maçın hazırlıklarını yarın akşam çalışmasıyla sürdürecek.

Orduspor - Beşiktaş Mücadelesi 1 Aralık 2012

Google Reklamları


Orduspor - Beşiktaş Mücadelesi 1 Aralık 2012 hangi televizyon kanalında saat kaçta başlayacak ? Orduspor Kulübü Basın Sözcüsü Levent Yıldırım, ''Beşiktaş maçında kenetlenerek galip gelmeye çalışacağız'' dedi.
Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ligde Cumartesi günü sahalarındaki Beşiktaş maçında galibiyeti hedeflediklerini vurgulayarak, ''Ligin başında iyi sonuçlar aldık. Ama görüyoruz ki haftalar geçtikçe takımlar da iyi seviyelere ulaştılar. Onun için artık her maç zor. Beşiktaş maçında kenetlenerek galip gelmeye çalışacağız'' ifadelerini kullandı.
Yıldırım, bir gazetecinin, ''teknik direktör Hector Cuper'in Ordu'da mutlu olup olmadığı'' yönündeki sorusu üzerine, şöyle konuştu: ''Teknik direktörümüz Hector Cuper Ordu'da çok mutlu. Mutsuz olduğunu düşünmek, çeşitli olayların neticesinde ortaya konulan bir olgu. Yoksa somut olarak herhangi bir mutsuzluğunu ortaya koyacak şu ana kadar ne bize ne de kamuoyuna bir şey yansıdı. Dolayısıyla bir şey yokken bir şey aramak da çok doğru değil. Cuper, burada çok mutlu. Kaldı ki bu, Ordulular için çok önemli bir şey. Çünkü dünyanın birçok ünlü kulübünde teknik direktörlük yapmış bir kişinin Ordu'ya gelmesi, Ordu halkı için de son derece övünç kaynağı olmalı.''

Galatasaray Gaziantepspor Mücadelesi 30 Kasım

Google Reklamları

Galatasaray Gaziantepspor Mücadelesi 30 Kasım 2012 hangi televizyon kanalında saat kaçta başlayacak ? Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Galatasaray, sahasında Gaziantepspor'u konuk ediyor. Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmayı hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Muhittin Gürses ve Koray Gençerler yapacak.
Galatasaray ile Gaziantepspor, ligde Cuma günü 53. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan lig maçlarında sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 30-10 üstünlüğü bulunuyor, taraflar 12 kez de eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 87 gole, Gaziantepspor 40 golle karşılık verdi. Geçen sezon yapılan maçlarda Gaziantepspor İstanbul'da 4-2, Galatasaray da Gaziantep'te 2-1'lik sonuçlarla galip geldi.
Galatasaray ile Gaziantepspor, lig maçlarında şimdiye dek İstanbul'da 26 kez karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, kendi evlerinde 17 kez galip geldi, kırmızı-siyahlı ekip ise 4 kez deplasmanda kazandı. İstanbul'daki 5 müsabaka da berabere sonuçlandı, Galatasaray 49, Gaziantepspor 16 gol attı.
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen basına kapalı antrenmanda sarı-kırmızılı ekibin taktik çalışmalar yaptığı bildirildi. Sol bacak alt baldır adalesindeki zorlanma nedeniyle tedbir ve tedavi amaçlı olarak antrenmana katılmayan Brezilyalı savunma oyuncusu Cris'in, maç kadrosuna alınmadığı açıklandı. Sarı-kırmızılı ekip, antrenmanın ardından Gaziantepspor ile yapacağı maç için tesislerde kampa girdi.

27 Kasım 2012 Salı

Kentsel dönüşüm yasasında yık-yap modeli geliyor

Google Reklamları




Kentsel dönüşüm yasasında yık-yap modeli geliyor.Kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte yap-sat modeli, yerini yık-yap’a bırakacak. Riskli binaların yıkılmasının ardından müteahhitlerle sözleşme yapacak olan hak sahiplerinin ise dikkatli olması gerekiyor.
Şehir Plancısı Faruk Göksu, kamuoyu tarafından kentsel dönüşüm olarak bilinen yasal düzenlemelerin yeni bir dönüşüm sürecini başlattığını belirterek, yeni sürecin 3 aşamalı bir zaman dilimini kapsadığını söyledi. Bu aşamaların tespit, yıkım ve yapım olduğuna vurgu yapan Göksu, yeni sürecin içinde kamu ve müteahhitlerin iki önemli aktör konumuna geleceklerini ifade etti.
Göksu, kamunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediyeler ya da TOKİ vasıtasıyla büyük dönüşüm projelerinde planlayan, tasarlayan, kredi veren ve geliştirici rollerini üstleneceğini anlatarak, bugüne kadar yap-sat ya da sat-yap modeli ile faaliyet gösteren müteahhitlerin ise bu süreçte yık-yap modeliyle yeni pazarlar yaratacağını kaydetti.
Göksu, yasanın, riskli yapının yıkımının ardından maliklerin 2/3 anlaşma oranı ile yapımına olanak verdiğini ve bu durumda anlaşma sağlanamayan payın satışı ya da kamulaştırılması işleminin idare tarafından başlatıldığını belirterek, anlaş-yap modelinde taşınmaz sahiplerinin bakanlığa kredi başvurusu yapabildiğini, böylelikle maliklerin kendi inşaatlarını kendilerinin taahhüt olarak yaptırarak, değerlerini koruyabileceklerini söyledi.

Parsel birleşince bonus
Yasada parsellerin birleştirilmesi şartı ile imar hakkı artışı verilebileceğini vurgulayan Göksu, bu durumda parsellerin birleşmelerine ve kamusal alan yaratma oranlarına göre imar bonuslarının gündeme gelebileceğini ifade etti. Göksu, bu durumda, birleşen parsel maliklerinin inşaatın maliyetini kredi ya da öz kaynak kullanarak karşılayacakları gibi paylaşım yöntemlerini de kullanabileceklerinin altını çizdi.

Faruk Göksu, yasanın kamu ile mülk sahiplerinin anlaşması halinde, taşınmazın tespit edilen bedelinin, İdarece malike verilecek konut veya işyerinin inşaat maliyetinden düşüleceğini belirterek, bu sayede yeni konut ve işyeri verilmesi seçeneğinin de ortaya konduğunu ve riskli mülkünü ver yenisini al modelinin geliştirildiğini kaydetti.
Bakanlar kurulu kararı ile riskli alan ya da riskli yapı ilan edilen yerlerde taşınmaz sahipleri, hak sahipleri ve kiracılar için farklı yöntemler uygulanacağını belirten Göksu, ister kamu isterse müteahhit yoluyla olsun yeni dönüşüm sürecinde kamu, mülk sahibi ve yapımcının karşı karşıya geleceğini söyledi.


Fenerbahçe - Pendikspor Ziraat Türkiye Kupası 28 Kasım

Google Reklamları


Fenerbahçe - Pendikspor Ziraat Türkiye Kupası 28 Kasım 2012 hangi kanaldan saat kaçta start alacak ? Fenerbahçe , Ziraat Türkiye Kupası 4. Turunda, Pendikspor ile 28 Kasım Çarşamba günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri'nde bugün öğle saatlerinde yaptığı ve basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanla başladı.
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde ve üst sahada yapılan antrenman 1 saat 20 dakika sürdü. Dünkü Gençlerbirliği maçının on birinde görev alan oyuncular, rejenerasyon çalışmalarıyla antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 2 grup halinde yaptıkları top kapma ve pas çalışmalarıyla sürdü. Antrenman, dar alanda yapılan pas organizasyonlarının ardından, çift kale maçla noktalandı.
Dün akşamki Gençlerbirliği maçı sonrası ağrı şikayeti bulunan Senegalli Oyuncu Moussa Sow'un, Medical Park Göztepe Hastanesi'nde bugün kontrol amaçlı MR'ı çekildi. Çekilen MR sonucunda sol bacak alt arka adalesindeki 'Solues' kasında ödem ve kanama tespit edilen Sow'un tedavisine başlandı.

Beşiktaş - Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası 28 Kasım

Google Reklamları


Beşiktaş - Ankaragücü Ziraat Türkiye Kupası 28 Kasım 2012 hangi kanaldan saat kaçta start alacak ? Beşiktaş Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda 28 Kasım Çarşamba günü PTT 1. Lig ekibi MKE Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından başladı.
BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde yapılan antrenman, koşu ve iki grup halinde gerçekleştirilen top kapma çalışmasıyla başladı. Kalecilerin takımdan ayrı çalışma yaptığı antrenman, ayak tenisi ve şut çalışmasıyla sona erdi. Antrenmanda futbolcuların neşeli halleri dikkati çekti.
Siyah-beyazlı takımda, sağ dizinde ağrısı bulunan Manuel Fernandes, antrenmanda yer almadı ve tedavisine devam edildi. Sakatlığı geçen Batuhan Karadeniz ise idmanın tamamında takımla birlikte çalıştı.
Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenman ile devam edecek.

Tokatspor - Mersin İdman Yurdu Ziraat Türkiye Kupası 27 Kasım

Google Reklamları


Tokatspor - Mersin İdman Yurdu Ziraat Türkiye Kupası 27 Kasım 2012 hangi kanaldan saat kaçta start alacak ? Mersin İdmanyurdu, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın deplasmanda Tokatspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Macit Özcan Spor Kompleksi'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam gözetiminde yapılan ve yaklaşık 2 saat süren antrenman, ısınma koşularıyla başladı.
Kondisyon çalışmalarıyla devam eden antrenmanda, kırmızı-lacivertli futbolcular Teknik Direktör Sağlam'ın da katılımıyla çift kale maç yaptı.
Sağlam, antrenman sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın Ziraat Türkiye Kupası'nda önemli bir rakip ile karşılaşacaklarını söyledi.
Tokatspor maçında yeni isimlere yer vereceğini belirten Sağlam, ''Yedeklerle çıkma gibi bir düşüncemiz yok. Ligde şans veremediğimiz bir kaç oyuncuya orada şans vereceğiz. Yedek soyunan kaleci Özden gibi oyuncularımıza bu maçta fırsat vermek istiyoruz. Savunmamızı sağlam tuttuğumuz sürece galibiyet bize uzak değil'' dedi.

Galatasaray - Balıkesirspor Ziraat Türkiye Kupası 27 Kasım

Google Reklamları


Galatasaray - Balıkesirspor Ziraat Türkiye Kupası 27 Kasım 2012 hangi kanaldan saat kaçta start alacak ? Ziraat Türkiye Kupası'nda bu sezon ilk maçını 27 Kasım Salı günü 4. tur mücadelesinde Balıkesirspor'a karşı yapacak olan Galatasaray, bu kulvarda 7 yıldır şampiyonluğa hasret kaldı.
Tarihinde Ziraat Türkiye Kupası'nı 14 kez kazanma başarısı gösteren ve bu kupayı en çok kazanan ekip konumunda bulunan "Cim Bom", Fatih Terim yönetimindeki 3. dönemde yakalanan çıkış sonrası, şampiyonluk hasretini dindirme peşinde.
Galatasaray, Türkiye Kupası'ndaki son şampiyonluğunu, 2004-2005 sezonunda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye karşı aldı.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçında Fenerbahçe'yi Hakan Şükür (3), Necati Ateş ve Frank Ribery'nin golleriyle 5-1 yenen sarı-kırmızılılar, bu tarihi maçın ardından başarısını tekrarlayamadı.
Fenerbahçe'yi yenerek 2004-2005 sezonu Türkiye Kupası şampiyonu olan Galatasaray, aradan geçen 7 sezonda tekrar final oynayamadı.
Sarı-kırmızılı takım, son 7 sezonda 1 kez yarı finalde, 5 kez çeyrek finalde ve 1 kez de elemelerde rakiplerine boyun eğerek, organizasyondan elendi.

25 Kasım 2012 Pazar

Kış lastiği özel araçlara zorunlu değil

Google Reklamları


Kış lastiği özel araçlara zorunlu değil haberi.Kış lastiği takmanın sadece ticari araçlar için zorunlu olduğu, hususi araçlar için herhangi bir yasal zorunluluğun bulunmadığı bildirildi.
Yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlarda kış lastiği kullanılmasını zorunlu hale getiren yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla fiyatları 105 ile 350 lira arasında değişen kış lastiklerine talep arttı.
Bazı lastik satıcılarının kış lastiğinin herkes için zorunlu olduğunu öne sürmesi ve bu yönde mesajlar atması üzerine emniyet yetkilileri AA muhabirine değerlendirmede bulundu.
Kış lastiği takmayan sürücüye ceza uygulamasının ilk etapta şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara yönelik olduğunu vurgulayan trafik yetkilileri, özel araçlar için herhangi bir zorunluğun bulunmadığını bildirdi.

Yetkililer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre, aralık ayı başından nisan ayı başına kadar kış lastiği kullanmayan ticari araç sahiplerine 500 lira ceza verileceğini, bu yönetmeliğin hususi araçları kapsamadığını ifade etti.

Trabzon - Eskişehir Maçı 26 Kasım

Google Reklamları


Trabzon - Eskişehir maçı 26 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Trabzonspor ile Eskişehirspor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşma ile birlikte, ligde 37. kez karşı karşıya gelecek.Bugüne dek iki takım arasında oynanan 36 lig maçında bordo-mavililerin galibiyetlerde 16-5 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar.
Trabzonspor, söz konusu maçlarda 46 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü.
Trabzonspor ile Eskişehirspor, bugüne dek Trabzon'da 18 kez karşı karşıya gelirken bordo-mavililer rakibi karşısında hiç yenilgi almadı.
Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmaların 12'sinde galip geldi. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan eşitlikle ayrıldılar.
Trabzonspor, söz konusu maçlarda 33 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.
İki takım arasında en farklı galibiyetleri alan taraf Trabzonspor oldu. Bordo-mavili takım, 1995-96 sezonunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakibini 7-1 mağlup etmişti.
Geçen sezon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan karşılaşmayı ev sahibi ekip 4-1 galip kapamıştı.

23 Kasım 2012 Cuma

Avea 399 TL’ye akıllı cep telefonu veriyor

Google Reklamları


Avea 399 TL’ye akıllı cep telefonu veriyor.Yapılan açıklamaya göre Avealılar, Avea inTouch’a, peşin fiyatına 399 TL’ye ya da taahhüt vererek; internet paketli teklif, herşey dahil teklif veya tarifelerine ek 1 TL den başlayan teklif seçeneklerinden faydalanarak sahip olabilecek. Kampanya kapsamında Avea inTouch sahibi Avealılara ayrıca, AveaMüzik’ten 200 şarkı, 3 ay boyunca 1 GB internet ve Tivibu cep aboneliği de hediye edilecek.
“Avea inTouch”la uygun fiyata akıllı telefon deneyimini yaşamak isteyenlerin beklentilerine yanıt verecekleri noktasının altını çizen Avea CEO’su Erkan Akdemir bu alandaki hedeflerini ise, “Her 5 müşterimizden biri akıllı telefon kullanıcısı. Bu, Türkiye GSM sektöründeki en yüksek oran. Hedefimiz Avea inTouch ile bunu daha da yukarılara taşımak” olarak açıkladı.

Fenerbahçe - Gençlerbirliği Karşılaşması 25 Kasım

Google Reklamları


Fenerbahçe - Gençlerbirliği Karşılaşması 25 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak maç sonucu kaç kaç bitti ? Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında, 25 Kasım Pazar günü, Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak maçın biletlerinin genel satışına başlandı.
Daha önce Kongre Üyeleri, Fenerbahçe Taraftar Kart sahipleri ve faturalı Fenercell kullanıcıları için satışa sunulan biletler genel satışa da açıldı. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada bilet fiyatları şu şekilde belirlendi:
“Migros Tribünü: 33 TL, Fenerium Üst Nissan H-I Blok: 77 TL, Fenerium Üst Nissan C-D-F-G Blok: 99 TL, Fenerium Alt G Blok: 125 TL, Fenerium Alt B-F Blok:175 TL, Fenerium Alt C-E Blok: 215 TL, Fenerium Alt D Blok: 225 TL.”

Elazığspor Galatasaray Karşılaşması 24 Kasım

Google Reklamları


Elazığspor Galatasaray Karşılaşması 24 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak maç sonucu kaç kaç bitti ? Sanica Boru Elazığspor, Spor Toto Süper Lig'de 24 Kasım'da kendi sahasında konuk edecekleri Galatasaray maçında 3 puanı hedefliyor.
Sanica Boru Elazığspor, bugün teknik direktör Yılmaz Vural'ın il dışında olması nedeniyle yardımcı antrenör Mehmet Demirtaş yönetiminde maç hazırlıklarını sürdürdü.
Sanica Boru Elazığspor'lu tecrübeli sol açık Köksal, Galatasaray maçının önemine değimerek, "Çok önemli maç bizim için. Rakibin ne kadar kaliteli olduğunun da farkındayız. Ona göre hazırlanacağız. Zaten bizim de içinde bulunduğumuz durum çok iyi değil. Bir an önce üst sıralara tırmanmak istiyoruz. Gerçi üstümüzdeki takımlarla da puan farkı çok fazla değil. Yani 2-3 maçlık bir seri yapabilirsek ilk 10'a bile girme şansımız var. İnşallah seyircimizin de desteğiyle bu maçtan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Umarım her şey istediğimiz gibi olur" diye konuştu.Eski bir Galatasaraylı olan Orhan Ak, eski takımına karşı oynayacağı maçta sahadan en iyi şekilde ayrılacakları belirterek, "Uzun yılar Galatasaray'da oynadım. Bizi değer yapan Galatasaray'dır, o bir gerçek ama sonuçta profesyonel bir yaşam, profesyonel bir hayat. Karşı karşıya geliyorsunuz, daha önce de oynadım. Gol attığım zamanlar da oldu, gol yediğimiz zamanlar da oldu, hata yaptığımız zamanlar da oldu. Ama tek hedefimiz bulunduğumuz takıma en iyi şekilde hizmet etmektir. Ben de inşallah hafta sonu oynayacağımız mücadelede sahada en iyi mücadeleyi verip, sahadan en iyi şekilde ayrılmak istiyoruz. Tabi artık Galatasaray büyük bir camia ama bizim şöyle bir durumumuz var; Yani kimseyi ayırt etmeden, her maça çıkıp, rakip ayırt etmeden o mücadeleyi sergileyip, en iyi şekilde sonuçla sahadan ayrılmak. Bizim en büyük avantajımız kendi saha ve seyirci avantajımız olacak. Maalesef içerde en son oynadığımız maçta kötü bir yara aldık. Hemen üstesinden geldik diyebilirim. Belediye maçında akabinde bir atamadığımız gol ve arkasından gelen golle biraz sarsıldık ama 10 kişi kalmamıza rağmen herkes istedi, karakterini sahaya yansıttı ve önemli olan 1 puanı alabildik. Yani bizim için üst tarafa tutunmak için kesinlikle puan veya puanlar alabilmek zorundayız. Özellikle iç saha maçlarında galibiyetle ayrılmamız gerekiyor. Tek hedefimiz, tek düşüncemiz bu maçı kazanmak. Umarım istediğimiz gibi olur" dedi.

Beşiktaş - Akhisar Bld Karşılaşması 23 Kasım

Google Reklamları


Beşiktaş Akhisar Bld Karşılaşması 23 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak maç sonucu kaç kaç bitti ? Spor Toto Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Beşiktaş, sahasında Akhisar BG'yi konuk ediyor. BJK İnönü Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Serkan Akarca ve Mehmet Metin yapacak.
Siyah-Beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Mustafa Pektemek, Mehmet Akgün, Batuhan Karadeniz ve sezonu kapatan İsmail Köybaşı forma giyemeyecekler. Tedavisi süren ve hafta başından bu yana sadece koşu yapan Oğuzhan Özyakup'un durumuna ise bu akşam yapılacak antrenmanda karar verilecek.
Beşiktaş'ta Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok ve Uğur Boral'ın sarı kart ceza sınırında bulunuyorlar. 3 sarı kartı bulunan Ersan, Sivok ve Uğur Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşısında sarı görmeleri halinde cezalı duruma düşecekler ve 14. haftada deplasmanda Orduspor ile oynanacak mücadelede forma giyemeyecekler.
Siyah Beyazlı takım Akhisar Belediye Gençlik ve Spor karşısında 2 farklı galibiyet elde etmesi halinde maç fazlası ile lig lideri olacak. Geride kalan 12 hafta sonunda Beşiktaş 19 puan ve artı 8 averaj ile lider Galatasaray'ın 3 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. 22 puan ve artı 10 averejı olan Galatasaray ile attığı gol sayısı eşit olan Siyah Beyazlılar yarın 2 farklı galibiyet elde ettikleri taktirde Sarı-Kırmızı takım ile eşit puan ve eşit averaja sahip olacak. Attığı gol sayısı Galatasaray'dan fazla olacağı için Beşiktaş maç fazlası ile lig lideri konumuna gelecek.
Süper Lig’in 12.haftası geride kalırken maçlarında en çok gol olan takım Beşiktaş oldu. Rakiplerine 27 gol atıp kalesinde 19 gol gören Beşiktaş’ın maçlarında toplamda 46 gol (3,83 gol ortalaması) oldu. Beşiktaş son 4 maçında 14 gol atıp kalesinde 7 gol gördü. Akhisar Belediyespor ise 7 golle ligin en az gol atan takımı olurken toplamda maçlarında 26 gol ortalama olarak 2,17’ye ulaşıldı.

19 Kasım 2012 Pazartesi

Halkbank'ta 4.5 milyar liralık halka arz

Google Reklamları


Halkbank'ta 4.5 milyar liralık halka arz haberi.Halkbank halka arzı bu yıl Avrupa'nın 3. büyük hisse satışı oldu.  İMKB tarihininse en büyük halka arzı olarak dikkat çekti.

Halkbank'ın ikincil halka arzında (SPO) birim fiyat 15.10 lira olarak belirlenirken, ek satış hakkıyla birlikte 299 milyon nominal hissenin satış sunulduğu halka arz 4.51 milyar lira (2.5 milyar dolar) büyüklük ile İMKB tarihindeki ilk sıraya yerleşti ve Avrupa'da bu yıl gerçekleştirilen üçüncü büyük hisse satışı özelliğini kazandı.
Halkbank'ta Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait 260 milyon adet ve ek satışa konu olabilecek 39 milyon adet hisse için 14-16 Kasım tarihlerinde 13.80-15.90 lira aralığından talep toplanmıştı.
Halkbank'ın ikincil halka arzının konsorsiyum lideri Finansinvest'ten KAP'a gönderilen açıklamada, 299 milyon lotun 30,272 adet yatırımcıya dağıtıldığı belirtildi.
Yurtiçinde 29,869 adet bireysel yatırımcıya 29.9 milyon lot, 268 adet kurumsal yatırımcıya 29.9 milyon lot ve 135 adet yurtdışı kurumsal yatırımcıya ise 239.2 milyon lot dağıtım yapıldı.
AVRUPA'NIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜĞÜ
Halkbank'ın ikincil halka arzı 4.51 milyar lira büyüklüğüyle İMKB'nin tarihinin en büyük hisse satışı özelliğini kazanırken, ayrıca bu yıl İtalyan UniCredit'in bedelli sermaye artırımı ve Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın 5 milyar dolarlık hisse satışının ardından Avrupa'nın üçüncü büyük hisse satışı oldu.
Satışa sunulan hisselerin yüzde 6'sına karşılık gelen 18 milyon nominal hisseyi, çeşitli varlık sınıflarında 100 milyar doların üzerinde yatırımı bulunan Singapur ulusal varlık fonu Government of Singapore Investment Corporation aldı.
HALKA AÇIKLIK YÜZDE 49'A ÇIKACAK
Halkbank'ın yüzde 75.03 hissesi ÖİB'nin elinde bulunuyordu. Ek satış hakkının da kullanılmasıyla halka açıklık oranı arz sonrası yüzde 24.94'ten yüzde 48.86'ya yükselmiş olacak.
Halkbank'ın 10 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleşen halka arzıyla banka hisselerinin yüzde 24.98'i İMKB'ye kote edilmişti. 1.8 milyar dolar büyüklüğündeki halka arzda, yurtiçinde 1.9 milyar lira, yurtdışında ise 15.4 milyar lira olmak üzere toplam 17.3 milyar lira talep toplanmıştı.
kaynak:mynet

Marsilya Fenerbahçe Uefa Ligi Maçı 22 Kasım

Google Reklamları


Marsilya Fenerbahçe Uefa Ligi Maçı 22 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta,maç sonucu kaç kaç bitti ? UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe beşinci maçında Fransız ekibi Marsilya ile deplasmanda karşılaşacak.
İstanbul'da iki farklı önde olduğu maçta beklemediği bir şekilde rakibine puan kaptıran temsilcimiz Fenerbahçe, Marsilya'yı bu kez Fransa'da mağlup ederek grupta liderliğini ilan etmek için sahaya çıkacak.
Fenerbahçe'nin 22 Kasım Perşembe günü saat 22:05'te Velodrome Stadı'nda Marsilya ile oynayacağı kritik karşılaşma Star Tv ekranlarından naklen yayınlanacak.
AEL Limassol karşısında attığı golle Fenerbahçe'nin galibiyetinde önemli pay sahibi olan Dirk Kuyt karşılaşmanın ardından önemli açıklamalar yaptı.
Maçın ardından konuşan deneyimli oyuncu, "Öncelikle taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu önemli maçta yanımızda oldular ve maç boyunca bizi desteklediler. Maçta oyunu kontrol etmeyi başardık ve rakibe gol imkanı vermedik. Sanırım 8-9 tane gol fırsatı yakaladık ancak yalnızca 2 tanesini değerlendirebildik." ifadelerini kullandı
Takımının tur şansını da değerlendiren oyuncu, "Grupta lider olmak ve bunu garantileyebilmek oldukça önemli. Kimsenin bu durumun değişeceğine dair bir şüphesi yok. Takım olarak giderek güçleniyoruz. Fenerbahçe zamanla Avrupa'nın bir parçası olacaktır." yorumunu yaptı.

Galatasaray - M.United Maçı 20 Kasım

Google Reklamları


Galatasaray - M.United Maçı 20 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta,maç sonucu kaç kaç bitti ? Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde basına açık gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından top kapma ve saklama çalışması yaptı. Sarı-kırmızılılar daha sonra yarım sahada çift kale maç oynadı.
Antrenmanın başında basın mensuplarının yanına oturarak, bir süre sohbet eden teknik direktör Terim’in, çalışma sırasında bazı futbolcularla yakından ilgilendiği gözlendi.
Teknik adam, çalışmanın sonlarına doğru Eboue, Cris, Dany, Hakan Kadir Balta, Emre Çolak, Selçuk İnan, Melo, Riera, Umut Bulut ve Burak Yılmaz’ı bir araya toplayıp, bu oyuncularla kısa bir görüşme yaptı. Görüşmenin ardından bu oyuncular salona geçti. Diğer futbolcular ise şut çalışmasıyla antrenmanı tamamladı.
Bu arada, antrenmanda Fildişi Sahilli oyuncu Eboue’nin agresif ve moralsiz tavırları dikkati çekti.
Hamit katılmadı
Sarı-kırmızılı takımda sol arka adalesinde ödem bulunun Hamit Altıntop, antrenmana katılmadı. Tedavisine devam edilen milli oyuncunun, tedbir amaçlı olarak antrenmanda yer almadığı, salonda tek başına çalıştığı belirtildi.
Bu arada, antrenmanı izleyen Stockholm Galatasaraylılar Derneği üyeleriyle, İsveçli futbolcu Johan Elmander’in misafirleri, çalışma sonunda Fatih Terim ve futbolculara forma imzalatıp, hatıra fotoğrafı çekti.
Çalışmayı, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ile yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak da takip etti.
Galatasaray, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Öte yandan, sarı-kırmızılıların rakibi Manchester United, yarın akşam saatlerinde İstanbul’a gelecek.

17 Kasım 2012 Cumartesi

Konut kredisi çekeceklere müjdeli haber

Google Reklamları


Konut kredisi çekeceklere müjdeli haber.Kredi maliyetlerindeki düşüş trendinin devam etmesi ve konut kredisi maliyet oranının tek haneyi görmesi bekleniyor.
Merkez Bankası'nın bankaların ortalama fonlama faizini tek haneli rakamlara indirmesinin ardından kredi maliyetlerinde başlayan düşüş trendinin devam edeceği öngörülüyor.
Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmasının ardından Merkez Bankası'nın TL üzerindeki değerlenmeyi engellemek amacıyla faiz koridorunun alt bandı veya politika faizinin indirilmesi yönünde atacağı adımlarla yıllık kredi maliyetlerinin tek haneye inmesi bekleniyor.
Haziran ayı başında yüzde 10,20 seviyesinde olan fonlama maliyetinin yüzde 5,70 seviyelerine geldiği bugünlerde kredilerin maliyet oranları yılın en düşük seviyelerinde seyrediyor.
Yılbaşında yüzde 54,84 seviyesinde olan konut kredileri maliyet oranının, 9 Kasım itibariyle 10,95 seviyesine düştüğü görülüyor. İhtiyaç kredilerinde ise yılbaşında yüzde 74,82 seviyesinde olan oran yüzde 16'ya gerilemiş durumda. Aynı dönemde taşıt kredileri maliyet oranı yüzde 12,47'ye gerilerken, ticari krediler maliyet oranının yüzde 12,81 seviyesine düştüğü göze çarpıyor.
Düşük faiz ortamına girilmesiyle birlikte aylık aylık 0,79-0,82 arasında seyreden konut kredisi faiz oranlarının yıl sonu itibariyle yüzde 0,75'e ve yıl sonu konut kredisi maliyet oranının yüzde 9 seviyelerine gerilemesi bekleniyor.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Thelira'ya yaptığı değerlendirmede, kredi notundaki artış, makro ekonomik göstergelerdeki iyileşme ve Merkez Bankası'nın davranış kalıbına bağlı olarak fonlama maliyetlerinin düşeceğini ve Türkiye'nin risk priminin azalmasıyla kredi maliyetlerine yansıyacağını belirtti.
Öncelikle konut kredilerine yansıyacağını kaydeden Ateş, aylıkta yüzde 0,75'e gelinmesi durumunda yıllık oranın 9 küsurlar seviyesinde gerçekleşeceğini belirtti. Yıllık tek haneli oranın yalnızca konut kredisinde görülebileceğini kaydeden Ateş, taşıt ve tüketici kredi oranlarında da düşüş olacağını fakat tek hanelere inmesini beklemediğini söyledi.
Bu seviyelerden daha aşağı gelinmesinin beklenmemesi gerektiğini bildiren Ateş, enflasyonun yüzde 6 - 8 bandında seyrettiği bir ülkede mutlaka enflasyon kadar faiz olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin negatif reel faize hazır olmadığını ifade eden Ateş, negatif reel faizin Türkiye için yanlış olacağının altını çizdi.
Merkez Bankası'nı izleyeceği politikaya ilişkin bir takım sinyaller verdiğini kaydeden Ateş, özellikle Türk lirası üzerindeki baskıyı kaldırmak, sepet kurun 2,02-2,08 bandında olmasını isteyen bankanın faiz indirme yönünde müdahalede bulunabileceğini söyledi.
kaynak:thelira

Yetenek Sizsiniz Türkiye 17 Kasım

Google Reklamları


Yetenek Sizsiniz Türkiye performansları ve 17 Kasım 2012 Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmacıları bu akşam saat 20.00′dan sonra belli olacak. Hülya Avşar, Sergen Yalçın ve Acun Ilcalı’nın jüri koltuğunda oturduğu yetenek yarışması tüm hızıyla devam ediyor.
Yetenek sizsiniz 17 kasım cumartesi akşamı 19. bölümü ile yine birbirinden eğlenceli bölümü ile star tv ekranlarında saat 20:00'da ekranlara gelicek, geçen hafta muğlada yayın yapan yetenek sizsiniz bu hafta nerede olacağı açıklanmadı, her hafta birbirinden farkı yetenekleri ekranlara taşıyan yetenek sizsiniz türkiye 17 kasım cumartesi akşamı 19. bölümü ile saat 20:00'da star tv ekranlarında sakın kaçırmayın.

Ordu - Trabzon Maçı 19 Kasım

Google Reklamları


Ordu - Trabzon Maçı 19 Kasım 2012 Hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Orduspor Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, biletlerin MyBilet tarafından satıldığı belirtildi.Açıklamada, şunlar kaydedildi:
19 Kasım Pazartesi günü saat 20.00'da gerçekleşecek bu muhteşem Karadeniz düellosu için biletler MyBilet'te satışa sunuldu. Buna göre bilet fiyatları VIP 100, kapalı 35, maraton 25, kale arkası ve misafir takım 15 lira olarak belirlendi. Maç biletleri internetten 18 Kasım 2012 Pazar günü saat 24.00'e kadar satın alınabilecek. Maç günü saat 10.00'da ise stadyum gişelerinden satış başlayacak ve internet biletleri stadyum gişelerinden teslim edilecek.”
Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında oynanacak olan bu özel karşılaşma öncesi iki takımında hedefi galibiyet. Karadeniz derbisi olarak bilinen Orduspor - Trabzonspor mücadelesi haftanın en iddialı karşılaşması olarak gösteriliyor.

Bursaspor - Mersin İdman Yurdu Maçı 18 Kasım

Google Reklamları


Bursaspor - Mersin İdman Yurdu Maçı 18 Kasım 2012 Hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Bursaspor, Ligin 12. haftasında, 18 Kasım Pazar günü karşılaşacağı Mersin İdman Yurdu maçı hazırlıklarına devam etti.
eknik Direktör Ertuğrul Sağlam yötemininde Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1,5 saat sürdü. Basına kapalı yapılan antrenman, ısınma koşularıyla başladı, 5’e 2 pas pres çalışmasıyla devam etti. Daha sonra dar alanda kontrol pas çalışması yapan yeşil-beyazlılar, son bölümde ise taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.
Sakatlığı süren Sebastian Pinto, takımdan ayrı kondisyon salonunda çalıştı. Yeşil-beyazlı takım, yarın akşam saatlerinde basına kapalı olarak yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.
Bu arada, akşam yapılan antrenman öncesi Özlüce Tesisleri’ne gelen öğrenciler, takıma baklava ikram etti. Yenişehir Fem Dershanesi öğrencileri, futbolculara başarı diledi. Rumeli Kardeşler Sofrası’ndan gelen ziyaretçiler de özel hazırladıkları süt helvasını ikram etti.

MP Antalyaspor - Beşiktaş Maçı 18 Kasım

Google Reklamları


MP Antalyaspor - Beşiktaş Maçı 18 Kasım 2012 Hangi kanalda saat kaçta başlayacak ? Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor, yarın (18 Kasım) yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 35. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, Antalyaspor'a karşı oynadığı son 9 maçı da kazandı.
Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sona eren maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 34 lig maçının 24'ünü Beşiktaş, 3'ünü Medical Park Antalyaspor kazandı, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.
Siyah-Beyazlılar'ın attıkları toplam 75 gole karşılık, Kırmızı-Beyazlılar 28 gol kaydedebildi.
Geçen sezonki maçları Beşiktaş, İstanbul'da 1-0, Antalya'da da 2-1'lik skorlarla kazandı.Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor karşısında Antalya'daki maçlarda da rakibine galibiyet sayısı bakımından üstünlük kurdu.Siyah-Beyazlılar, Antalya'da yaptıkları 17 lig maçının 10'unda sahadan galip ayrıldı, 2 kez yenildi, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
 ''Kara Kartallar'', dış sahadaki maçlarda Medical Park Antalyaspor filelerini 36 kez havalandırdı, kalesinde ise 20 gol gördü.
Rakibiyle ligde yaptığı son 9 maçı da kazanan Siyah-Beyazlılar, Medical Park Antalyaspor karşısında son 18 lig karşılaşmasını da yitirmedi.Medical Park Antalyaspor'a en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında, 3 Mayıs 1998 tarihinde İstanbul'da yapılan maçta 1-0 mağlup olan Beşiktaş, daha sonra yaptığı 18 lig maçının 15'ini kazandı, 3 kez de berabere kaldı.

Eskişehir - Fenerbahçe Maçı 17 Kasım

Google Reklamları


Süper Lig'in 12. haftasının kritik müsabakalarından olan, Eskişehirspor - Fenerbahçe maçı 17 Kasım Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak.
Fenerbahçe 2008-09 Sezonunda Beri Eskişehirspor Deplasmanında 1 Galibiyet Aldı.
2008-09 sezonunda yeniden Süper Lig’e yükselen Eskişehirspor geride kalan dönemde Fenerbahçe ile sahasında 4 lig maçı oynadı. Oynanan bu 4 maçta Fenerbahçe sadece 1 kez kazandı. 2008-09 sezonunda 2-2 berabere biten maçın ardından 2009-10 sezonunda Eskişehirspor sahadan 2-1 galip ayrılmış, 2010-11 sezonunda Fenerbahçe 3-1 kazanmış geçen sezon ise ev sahibi Eskişehirspor 2-1 galip gelmişti. İki takım arasında Eskişehirspor’un ev sahibi olduğu 26 maç oynanırken Fenerbahçe 6 kez, Eskişehirspor 12 kez kazandı 8 maç ise berabere sona erdi.

Eskişehirspor Sahasında Oynadığı Son 4 Maçı Kazandı. ( 4 Maçta 14 Gol Attı )
Eskişehirspor sahasında oynadığı son 4 maçta 4 galibiyet aldı. Evinde ligin ilk haftası Akhisar Belediyespor’a 1-0 kaybeden Eskişehirspor daha sonra oynadığı 4 iç saha maçını da kazandı. Eskişehirspor sırasıyla Gençlerbirliği karşısında 4-2, İ.B.Belediyespor karşısında 1-0, Karabüskpor karşısında 5-2 ve Gaziantepspor karşısında 4-0 galip geldi.

Eskişehirspor Ligin Gollerinde En Çok Asist Yapılan Takım. ( 21 Golünün 17 Tanesinde Asist Yapıldı)
Eskişehirspor bu sezon Süper Lig’de 21 gol atarken bu gollerin 17 tanesinde asist yapan oyuncu oldu. Eskişehirspor böylece bu alanda ligin en başarılı ekibi. Rodrigo Tello 6 asistle hem takımının hem de ligin en çok asist yapan oyuncusu olurken Necati 4 kez, Alper ve Erkan Zengin 2’şer kez, Burhan, Mehmet ve Kamara 1’er kez asist yaptı. Fenerbahçe takımında ise 15 golün 11 tanesinde asist yapıldı. Kuyt 3 asist, Cristian 2 asist, Caner, M.Topuz, Hasan Ali, Selçuk, Gökhan ve Krasic ise 1’er asist yaptı.

Fenerbahçe Geçen Sezonun Ortalamalarına Yaklaşıyor.
Geçen sezon ligi 2.sırada bitiren Fenerbahçe takımı bir çok istatistik başlığında ilk sıralarda yer almıştı. Geçen sezon 40 maçta 1,75 gol ortalaması ve 5,30 gol pozisyonu ortalaması yakalayan Fenerbahçe %33 oranında girdiği pozisyonları değerlendirmiş %44 isabet yüzdesi ile kaleyi bulmuş ve maç başına 5,40 korner kullanmıştı. Bu sezon ise 11 hafta sonunda gol ortalaması 1,36 ve gol pozisyonu ortalaması 5,0 olan Fenerbahçe gol pozisyonunun değerlendirme oranında %27, kaleye isabet oranında %40’a ulaştı. Son haftalarda performansı artan ve ortalamalarını yükselten Fenerbahçe geçen sezonki değerlerine yaklaşmaya başladı. Son 2 haftada 9 gol pozisyonunda 4 gol atıp %44 değerlendirme oranı yakalayan Fenerbahçe 20 şutla geçen hafta ligin en çok şut atan takımı olmuştu.

Moussa Sow Fenerbahçe Formasıyla Süper Lig’de 3 Deplasman Maçında Gol Attı, 1 Tanesi Eskişehirspor’a Karşı.
Moussa Sow, Fenerbahçe formasıyla 2 sezonda Süper Lig’de 12 gol attı. Moussa Sow 12 golün 9 tanesini Şükrü Saraçoğlu stadında atarken 3 golü deplasmanda kaydetti. Moussa Sow deplasmanda attığı 3 golün 1 tanesini geçen sezon Eskişehir’de kaydetmişti. Ankaragücü ve Bursaspor deplasmanlarında da gol bulan Sow son 7 resmi maçında 5 gol attı.

Süper Lig’de Bu Sezon Şutları En Çok Direkten Dönen Takım Fenerbahçe.
Süper Lig’in 11.haftası geride kalırken şutları en çok direkten dönen takım Fenerbahçe oldu. Fenerbahçeli oyuncular 11 maçta 8 kez direği bulurken ligin en çok şut atan takımı Galatasaray’ın 6 kez şutları direkten döndü. Galatasaray bu alanda 2.sırada yer alıyor.
kaynak:samanyolu

11 Kasım 2012 Pazar

Tüp bebekte 40 yaş haberi

Google Reklamları


Tüp bebekte 40 yaş haberi.Tüp bebekle doğum şansının ilerleyen yaşa bağlı olarak azalması tarihe karışıyor.
ABD’nin Colorado Üniversitesi’nde geliştirilen yeni bir tedavi yöntemi, 40’lı yaşlardaki anne adaylarının tüp bebekle doğum yapma olasılığını yüzde 60’a kadar çıkardı. Uzmanlar, “yalnızca sağlıklı” embriyoları seçerek düşük yapma veya doğum bozuklukları riskini ortadan kaldırdı. Geleneksel yöntemde embriyonun transfer işlemi döllenmeyi takip eden hafta (5 gün) içerisinde gerçekleştiriliyor. Embriyonun elde edilmesi sırasında anne adayına üremeyi güçlendirici ilaçlar veriliyor. Fakat uzmanlar, transfer işleminin kısa sürede gerçekleştirilmesi yüzünden ilaçların embriyoya zarar verebileceğini belirtiyor.

Bu yöntemde embriyolar transfer edilmeden önce anne adayının üreme fonksiyonlarının normale dönmesi için en az bir ay dondurulup bekletilerek tüm risklerin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Buna göre, annenin yumurtası ve babanın sperminden toplam 46 kromozom elde edilmedikçe transfer işlemi gerçekleştirilmiyor.

Başarı sağlandı
ABD’de 1200 kadın üzerinde denenen tedavi, büyük oranda başarılı oldu. Geleneksel yöntemlerle 40 ila 42 yaşındaki bir kadının tüp bebek tedavisiyle anne olma olasılığı yüzde 13’tü. Yöntem sayesinde bu oran, 30 ila 32 yaşındaki kadınlar için geçerli olan yüzde 60 olasılığına yükseltildi. Uzmanlar, üst üste tedavi olarak şansını deneyen çiftlerin yeni yöntem sayesinde çocuk sahibi olma olasılıklarını bilerek hayalkırıklığı yaşamalarının önleneceğini söylüyor.
kaynak:ekolay

Fenerbahçe Orduspor Müsabakası 11 Kasım

Google Reklamları


Fenerbahçe Orduspor Müsabakası 11 Kasım 2012 kim galip geldi golleri kim attı ? Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, Orduspor'u konuk ediyor. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Muhittin Gürses ve Gökhan Memişoğlu yapacak.Fenerbahçe ile Orduspor, lig tarihinde yarın 21. kez birbirlerine rakip olacak. İki takım arasında geride kalan 20 maçtan 12'sini Fenerbahçe, 3'ünü Orduspor kazanırken, taraflar 5 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin toplam 25 golüne, Orduspor 9 golle cevap verdi. Geçen sezon yapılan maçlarda Fenerbahçe İstanbul'da 1-0 kazanırken, Ordu'daki karşılaşma 1-1 bitti. İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 10 maçtan 9'unu Fenerbahçe kazanırken, 1 maç berabere bitti.
Spor Toto Süper Lig'de Pazar günü Orduspor'u konuk edecek Fenerbahçe, bir lig maçında bu sezon ilk kez bütün taraftarlarının bulunduğu tribünlere karşı mücadele edecek. Ligde geçen sezondan kalan seyircisiz oynama cezası nedeniyle iç sahadaki ilk 5 maçını kadınlar ve 12 yaş altı çocukların bulunduğu tribünlere karşı oynayan sarı-lacivertliler, Orduspor maçıyla "12. Adam" ile buluşacak.
Spor Toto Süper Lig'de Orduspor ile karşılaşacak Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet.Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere çıktığı son iki resmi maçı kazanan sarı-lacivertliler, Kadıköy'de konuk edeceği rakibi karşısında da kazanarak, 3'te 3 yapmak istiyor. Ligin 9. haftasında sahasında Medical Park Antalyaspor karşısında aldığı 3-1'lik mağlubiyetin ardından, 10. haftada deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-1, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda da AEL Limassol'u 2-0 yenerek moral bulan sarı-lacivertliler, Orduspor önünde de bu olumlu tabloyu sürdürmek amacında.

Mersin idman Yurdu - Galatasaray Müsabakası 11 Kasım

Google Reklamları


Mersin idman Yurdu - Galatasaray Müsabakası 11 Kasım 2012 kim galip geldi golleri kim attı ? SÜPER Lig’de haftaya lider giren Galatasaray, bugün deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak. Ligdeki son iki maçında Kayserispor'u 3-0, İstanbul BŞ’yi 3-1 yenen ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Cluj’u 3-1’le deviren Sarı-Kırmızılılar, Mersin deplasmanından da 3 puanla ayrılarak galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Daha önce Mersin’le ligde 24 maç yapan Cim-Bom, galibiyetlerde 12-3 üstünlük kurdu. Mersin’de oynanan 12 maçta ise iki takımın 3’er galibiyeti var. Geçen sezon Mersin'de 3-1 kazanan Galatasaray, deplasmanlardaki 7 maçta gol atamadı.
Galatasaray'da Hakan Balta, Hamit Altıntop ve Selçuk İnan, Mersin İdmanyurdu deplasmanına ceza sınırında çıkacak. Bu oyunculardan kart görenler Karabük karşısında forma giyemeyecek. Ev sahibi ekipte de Ben Yahia sınırda. Ayrıca ev sahibi ekipte Yattara, Mustafa Sarp, Ömer Aysan sakat, Boum ise cezalı.
MERSİN İDMAN YURDU: Sehic, Nduka, Aydın, Stepanov, Mustafa Keçeli, Serkan, Eren, Hakan, Ivan, Culio, Mert Nobre
TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Dany, Cris, Riera, Hamit, Selçuk, Yekta, Emre, Umut, Burak

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

9 Kasım 2012 Cuma

M.United Galatasaraya müjde verdi

Google Reklamları


Romanya dönüşü yardımcılarıyla durum değerlendirmesi yapan İmparator İngilizler'e karşı sahaya tam kadro çıkacağız. Onların liderliği garantilemesi bizim için büyük avantaj sözleriyle umut aşıladı.Avrupa'da  tarih yazan G.Saray, Fatih Terim'i de cesaretlendirdi. Romanya'daki kritik zaferin ardından yardımcılarıyla yaptığı durum değerlendirmesinde gruptaki kaderlerini çizecek Manchester United maçı için umutlu konuşsa da temkini elden bırakmayan İmparator Bu futbolla İngilizler'i de deviririz diyerek öğrencilerine övgüler yağdırdı.
Dönüş yolculuğunda görevlerini eksiksiz yerine getiren Emre Çolak ve Yekta'yla yakından ilgilenen Terim, M.United'a karşı sahaya tam kadro çıkacağız. Rakibimizin gruptan lider olarak çıkmayı garantilemesi bizim o maça daha da umutla bakmamızı sağlıyor. 16 Kasım'da Karabük'le oynayacağımız lig maçından 4 gün sonra ManU'yla karşılaşmamız dezavantaj gibi görünse de 4 günlük süreçte yeteri kadar dinlenme fırsatı bulacağız ifadelerini kullandı.
Kırmızı Şeytanlar'ın hocası Sir Alex Ferguson'ın Braga maçından sonra Şimdiye kadar hep tecrübeli oyuncularıma şans verdim. Bundan sonraki karşılaşmalarda farklı kadrolar görebilirsiniz sözleri de Terim'in içini rahatlattı. Hatırlanacağı gibi ManU, 2004-05'te Devler Ligi'ndeki ilk maçta F.Bahçe'yi 6-2'yle geçmiş, daha sonra grupta liderliği garantileyince İstanbul'daki rövanşta yedeklere şans vermiş ve Kanarya sahadan 3-0'lık zaferle ayrılmıştı. Bu arada Cluj dönüşü futbolcularının yolculuk boyunca eğlenmesine izin veren deneyimli teknik adam, uçaktan iner inmez öğrencilerini Eğlence bitti. Şimdi lige dönelim diyerek uyardı.

Trabzonspor - Akhisar Belediyespor Maçı 10 Kasım

Google Reklamları


Trabzonspor - Akhisar Belediyespor Maçı 10 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Sezona büyük umutlarla başlayan ancak beklentilere cevap veremeyerek hayal kırıklığı yaşatan Spor Toto Süper Ligi'nin 11. haftasından kendi saha ve seyircisi önünde Akhisar Belediyespor'u konuk edecek olan Trabzonspor, rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak 3 haftalık aranın ardından 3 puanla tanışmak istiyor. Son 3. haftada Beşiktaş, Burasspor ve Medical Park Antalyaspor karşısında 8 puan kaybeden Karadeniz ekibi kötü gidişe "dur" diyerek moral bulmayı hedefliyor.Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligin 11'inci haftasında karşılaşacakları Trabzonspor karşısında, oyun olarak istikrarlı çıkışlarını sürdürmeye çalışacaklarını söyledi.
 Akhisar Belediyespor deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçına tesislerimizde yaptığı son antrenman ile devam etti. Takımımız da Merter Yüce, Severin Brice Bikoko, Güray Vural'ın sakatlıkları sürerken , Serkan Yalçın takımla birlikte çalışmalara katılmaya başladı.Uğur Demirok'un durumu ise maç günü kesinlik kazanacak

Sivasspor Eskişehirspor Maçı 9 Kasım

Google Reklamları


Sivasspor Eskişehirspor Maçı 9 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Sivasspor ile Eskişehirspor Süper Lig'de yarın 11. kez karşı karşıya gelecek.
Sivas 4 Eylül Stadı'nda bugün saat 20.00'de karşılaşacak iki ekip arasında geride kalan 10 maçta Eskişehirspor 3, Sivasspor 2 galibiyet elde etti, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Eskişehir ekibiyle Sivas'ta oynadığı 4 maçın 2'sinden galibiyetle, 1'inden beraberlikle, 2'sinden mağlubiyetle ayrılan kırmızı-beyazlılar, deplasmanda ise 1 kez yenildi, 4 defa da berabere kaldı.
Rakibini en son 2009-2010 sezonunun 16. haftasında 13 Aralık 2009'da Sivas'ta 2-1 mağlup eden Sivasspor, Eskişehir temsilcisiyle yaptığı son 7 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı. Son 7 maçın 4'ünden beraberlikle ayrılan Sivasspor, 3 karşılaşmada ise rakibine yenildi. Geride kalan 9 maçta rakip fileleri 11 kez havalandıran Sivasspor, kalesinde ise 16 gol gördü.

Beşiktaş - Bursa 9 Kasım 2012

Google Reklamları


Beşiktaş - Bursaspor maçı 9 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta başlayacak ? Süper Lig’de Kasımpaşa ve Mersin İdman Yurdu galibiyetleriyle hayata dönen Beşiktaş, 11. haftanın açılış karşılaşmasında Bursaspor’la karşı karşıya geliyor. Ligde uzun bir aradan sonra üst üste 3 maç kazanmanın planlarını yapan Siyah-Beyazlılar, eski hocası Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Bursaspor’u devirmek istiyor. İnönü Stadı’ndaki ev sahipliği yapacağı müsabaka saat 20.00’de başlıyor. Türkiye’nin en formda hakemlerinden Fırat Aydınus yönetecek.
Kartal’ın şansı tutuyor
En son geçtiğimiz sezonun ocak ayında üst üste 3 lig maçını kazanan Kara Kartallar, bu başarıyı tekrarlamak ve maç fazlasıyla da olsa liderle olan puan farkını 3’e indirmek amacında.Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa’ya mağlup olan Bursaspor ise, bu yenilginin izlerini İstanbul’da silmek istiyor. Son iki sezondur İstanbul’da oynanan karşılaşmalarda Siyah-Beyazlılar sahadan galibiyetle ayrılmıştı. Bursaspor en son 2009’daki karşılaşmayı 3-2’lik skorla kazanmayı başarmıştı.

5 Kasım 2012 Pazartesi

Cumhuriyet altının fiyatı 650 TL oldu

Google Reklamları


Cumhuriyet altının fiyatı 650 TL oldu.İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 96,90 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 650,00 lira oldu. Altının onsu uluslararası piyasalarda TSİ 13.06'da yüzde 0,14 artışla 1,679.60 dolardan alıcı buldu.
İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki kapanış ve bugün açılış fiyatları (TL) şöyle:

CUMA - PAZARTESİ
Alış Satış - Alış Satış

24 Ayar Külçe Altın(Gr.) 96,85 97,15 -- 96,55 96,90
Cumhuriyet Ata Lira 640,00 652,00 -- 640,00 650,00
22 Ayar Bilezik(Gr.) 88,13 95,20 -- 87,85 94,95

Lira Ziynet 623,00 636,00 -- 622,00 635,00
Yarım Ziynet 310,00 320,00 -- 310,00 320,00
Çeyrek Ziynet 155,00 160,00 -- 155,00 160,00

Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Basketbol Derbisi 5 Kasım

Google Reklamları


Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Basketbol Derbisi 5 Kasım 2012 hangi kanalda saat kaçta ? Beko Basketbol Ligi'nde yoluna kayıpsız olarak devam eden Sarı Lacivertlilerin, evinde Beşiktaş'ı ağırlayacağı maç saat 19:45 ' te başlayacak.
Ülkemizi Euroleague'de temsil eden takımlarımızdan ikisini karşı karşıya getiren maçta Murat Biricik, Aytuğ Ekti ve Semih Vural hakem üçlüsü düdük çalacak.
Evsahibi Fenerbahçe ülker bu sezon ligde oynadığı üç maçta sırasıyla Erdemir,TED Ankara Kolejliler ve Mersin Büyükşehir Belediye'yi yenerken ligde henüz mağlubiyeti bulunmuyor.
Erman Kunter ile yeni bir sayfa açan Kara Kartallar, bu sezon ligde oynadığı maçlarda kendi evinde Türk Telekom ve Tofaş'ı yenerken deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya mağlup oldu.

4 Kasım 2012 Pazar

Kuzey Güney Seni Kimler Aldı Şarkısı Sözleri

Google Reklamları


Kuzey Güney Seni Kimler Aldı Şarkısı Sözleri
Kanal D ekranlarından yayınlanan Kuzey Güney dizisi büyük beğeni ile izleniyor. Bu haftaki dizinin yeni bölümünde Sezen Aksu‘nun Seni Kimler Aldı isimli şarkısına yer verildi.
Cemre’nin Barış ile nikah kıymasından sonra Kuzey büyük üzüntü yaşar ve bu esnada çalan Şarkı tüm izleyenleri derinden etkildiğini sanıyoruz. Sizler bir nebze de olsa o anlara taşıyalım. İşte Kuzey Güney Seni Kimler Aldı Şarkısı‘nın klibi ve sözleri.
Kuzey Güney Seni Kimler Aldı Şarkısı Sözleri
Yürüyorum hasretin acının üstüne
Sığmıyorum dünyaya dar geliyor
Geceler mi uzadı bu karanlık ne
Gönlümün bayramları, şenliği söndü
Seni kimler aldı kimler öpüyor seni
Dudağında dilinde
Ellerin izi var
Deli gözlerin gelir aklıma
Gülüşün, öpüşün, iç çekişin gelir
Seni kimler aldı kimler öpüyor seni
Dudağında dilinde
Ellerin izi var

Altın Fiyatları Yükselecek Mi, Düşecek Mi ?

Google Reklamları


Altın Fiyatları Yükselecek Mi, Düşecek Mi ? Global piyasalarda parasal genişleme kararıyla güçlenen altın, içeride ise özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) zorunlu karşılıklara ilişkin aldığı kararla daha da popüler hale geldi.

TCMB’nin zorunlu TL karşılıkların yüzde 30’u kadar altın tutulmasına izin vermesi bankaları altına yöneltti. Yastık altında olduğu tahmin edilen 5 bin ton altın için kolları sıvayan bankalar, art arda yeni ürün ve hizmetlerle bu pastadan pay kapma yarışına girdi.

Şubeleri kanalıyla kolye, yüzük, bilezik gibi hurda altınları toplama seferberliği başlatan bankalar, bu uygulamayı Türkiye çapına yaydı. Altına dayalı tüm finansal enstrümanlar aracılığıyla bugüne kadar yaklaşık bin 300 ton altının ekonomiye kazandırıldığı tahmin ediliyor.
Akbank: ABD Merkez Bankası’nın (FED) üçüncü parasal genişlemeye (QE) gitmesiyle artan likidite global enflasyon endişelerini artırdı. Bu endişenin yanı sıra Euro Bölgesi'ndeki ekonomik sorunların devam etmesi de altın ve gümüş gibi kıymetli madenlerin fiyatını yukarı itiyor. Jeopolitik riskler de talebi destekliyor.

İçeride uygulanan politikalar da altın fiyatlarını yukarı iten bir başka unsur. Bütün bu veriler ışığında altının yılın son çeyreğinde de “güvenli liman” olarak kabul edilmeye devam etmesi bekleniyor.
Garanti Bankası:
Altın fiyatlarındaki çıkışın sürmemesinin en önemli nedeni, ABD ekonomisi ve FED’in önümüzdeki döneme ilişkin politikasındaki belirsizlik.

Bundan sonraki dönemde altın fiyatları için en kritik gösterge ABD’deki istihdam verileri olacak. Uzun vadede ise reel faizler düşük kaldıkça altın ve diğer riskli yatırımlara olan talep sürecek. Reel faizler uzun bir süre daha düşük kalmaya devam edeceği için altın fiyatları yükselmeye devam edebilir.
VakıfBank:
Kısa vadede altının 1.600-1.800 ons/dolar bandındaki hareketine devam etmesini, orta vadede ise geçen yılki zirvesi olan 1.900 doları test etmesini bekliyoruz. Bol ve ucuz para sistemde kaldıkça altın da prim yapmayı sürdürecek.

Bank Asya:
FED toplantısında alınan yeni parasal genişleme kararıyla altın fiyatı 1.700 dolardan 1.766’ya kadar yükseldi. Kısa dönemde FED'in parasal genişleme kararları, altın fiyatlarında en belirleyici unsur olacak.

FED, son açıklamalarında düşük faiz ve bol para politikasını 2014 yılına kadar sürdüreceğini belirtmişti. Bu durum, altın fiyatlarındaki yükseliş trendinin 2014’e kadar süreceği senaryosunu güçlendiriyor.
kaynak:mynet

Fenerbahçe - AEL Limassol Uefa Karşılaşması 8 Kasım

Google Reklamları

Fenerbahçe - AEL Limassol Uefa Karşılaşması 8 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta oynanacak ? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi"ndeki 4. maçında, 8 Kasım Perşembe günü, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı"nda AEL Limassol ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, Can Bartu Tesisleri"nde bugün sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla başladı.Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde ve basına kapalı olarak antrenman yaptı. Egemen Korkmaz dışındaki bütün futbolcuların yer aldığı antrenmanda, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçının ilk 11 görev alan futbolcular rejenerasyon çalışmasıyla antrenmanı tamamladı. Diğer futbolcular ise üst sahada koşu ve ısınma hareketleriyle başladıkları antrenmanı, 2 grup halinde 5'e 2 top kapma ve pas çalışmasıyla sürdürdü. Ardından dar alanda yapılan pas organizasyonları ve çift kale maçla antrenman sona erdi.

CFR Cluj Galatasaray Ş.Ligi Karşılaşması 7 Kasım 2012

Google Reklamları


CFR Cluj Galatasaray Ş.Ligi Karşılaşması 7 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta oynanacak ? Spor Toto Süper Lig'de 10. haftayı 3 puanla kapatan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ndeki CFR Cluj maçı mesaisine başladı.Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1 yenen Galatasaray'da gözler, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak CFR Cluj maçına çevrildi.
Sarı-kırmızılılar, Devler Ligi'nde Romanya temsilcisi Cluj ile 7 Kasım Çarşamba günü deplasmanda oynayacağı (H) Grubu 4. hafta maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında forma giyen oyuncuların yenileme çalışması yaptığı, diğer futbolcuların ise 5'e 2 top kapma çalışmasının ardından çift kale maç oynadığı kaydedildi.
Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Johan Elmander'in, tedavisinin ardından takımdan ayrı sahada çalıştığı aktarıldı.

Beşiktaş - Mersin İdman Yurdu Maçı 4 Kasım 2012

Google Reklamları


Beşiktaş - Mersin İdman Yurdu Maçı 4 Kasım 2012 hangi tv kanalında saat kaçta oynanacak ? Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Kasımpaşa’yı yenerek zirveye bir adım daha yaklaşan Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu’nu da mağlup ederek çıkışını devam ettirmek istiyor.Mersin İdman Yurdu ise Beşiktaş karşısında kazanarak, tehlike bölgesinden uzaklaşmanın hesaplarını yapıyor.Saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi hakem Barış Şimşek yönetecek.
Beşiktaş ile Mersin İdmanyurdu, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 25. kez karşılaşacak. İki ekip arasında geride kalan maçlarda Beşiktaş'ın 10, Mersin İdmanyurdu'nun 6 galibiyeti bulunuyor, taraflar 8 maçta da eşitliği bozamadı.
Beşiktaş'ın geride kalan maçlarda attığı toplam 23 gole, Mersin İdmanyurdu 14 golle yanıt verdi. Geçen sezon yapılan maçları taraflar deplasmanda 1-0'lık sonuçla kazandı.

 
Powered by Blogger